EPI is voor ons de ideale sparringpartner

Robbie Hagelstein, MHD

Natuurlijk kunnen we u tot in detail vertellen waar de kracht van EPI ligt. Maar zijn de ervaringen van onze bestaande klanten niet een veel overtuigender bewijs van onze meerwaarde? In deze case vertellen Paul Wolfs en Robbie Hagelstein van MHD Magnets daarom over onze unieke samenwerking en hoe EPI mag bijdragen aan hun bijzondere systemen.

Bedrijf
MHD Magnets
Type
Machinebouwer
Activiteit
Magnetische filtratie- en vloeistof behandelingssystemen
Omvang
2-5 werknemers
Locatie
Oud-Beijerland
Pand MHD Magnets Oud-Beijerland
Case MHD Magnets

Opdrachtgever

MHD Magnets houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van magnetische filtratiesystemen voor grote vloeistofstromen. Magnetische filtratie is het effectiefste middel voor het verwijderen van ijzerdeeltjes uit industriële vloeistoffen. De innovatieve producten van MHD worden door alle grote merken in de automobielindustrie ingezet.

Aan het woord
MHD Magnets: Paul Wolfs (president) en Robbie Hagelstein (technical and process consultant)
EPI Industrial Automation: Ivo van den Bemd (operationeel directeur) en Carlo de Kok (technisch directeur)
EPI en MHD Magnets
We boden een compleet antwoord op hun vraag
Carlo de Kok, EPI - Industrial Automation
Carlo de Kok

Wat was jullie specifieke vraag?

"Zo'n vier jaar geleden zochten we naar een partij die de automatische besturing voor onze filterinstallaties van spoelvloeistoffen kon ontwerpen en bouwen. EPI had ons al eens geholpen met een automatiseringsproject en daarover waren we zeer tevreden. We vroegen hen daarom of ze ook nu weer wat voor ons konden betekenen. Tijdens het intakegesprek in het voortraject overtuigden ze ons van hun diensten."

EPI Hardware engineering
EPI Paneelbouw
EPI Functionele testing

"Omdat wij ontwerpen, bouwen én installeren, boden we een compleet antwoord op de vraag van MHD Magnets. We toonden aan dat we alles in huis hadden om hen met hun specifieke vraagstuk te kunnen helpen. Toen we aan de slag mochten, zijn we direct gestart met de pre-engineering."

Wat heeft EPI voor jullie betekend?

"Ze ontwikkelen robuuste besturingen voor onze machines waardoor deze uiterst bedieningsvriendelijk en flexibel zijn. Eenvoudig in het gebruik en volledig naar wens van de eindgebruiker. Daarbij staat kwaliteitsgarantie bij EPI in alle gevallen voorop. Er werken gedegen mensen die hun vak verstaan, we zouden hun werknemers zo meenemen naar onze eigen klanten. Toch zit de échte toegevoegde waarde van EPI hem vooral in de service: we hoeven maar te bellen en ze staan voor ons klaar. En dus indirect ook voor onze klanten."

"Voor MHD Magnets verzorgen we de hardware engineering, de paneelbouwde software engineering, de montage op locatie, het testen en het in bedrijf stellen. Er ligt een universeel ontwerp, maar de filterinstallaties zijn er in allerlei varianten. In alle gevallen bieden we een gepaste oplossing. Al onze werknemers kennen hun bedrijf en snappen exact wat ze van ons verlangen. We begrijpen elkaars vak."

We zouden de werknemers van EPI zo meenemen naar onze eigen klanten
Robbie Hagelstein, MHD Magnets
Robbie Hagelstein
Machinebesturing speciaalbouw

Hoe zou je jullie relatie met EPI omschrijven?

"Onze verstandhouding laat zich lezen als een open boek: we vertrouwen elkaar blind. Op het gebied van besturingstechniek is EPI een soort verlengstuk van ons bedrijf geworden. Ze kennen onze producten als geen ander en dat stelt ze in staat om écht mee te kunnen denken. Daardoor zijn ze voor ons een uitstekende relatie, maar bovenal een betrouwbare partner."

"We proberen altijd mee te denken met MHD Magnets en dat wordt op prijs gesteld. Alles gebeurt bovendien in volledige open- en eerlijkheid: we houden elkaar niet voor de gek. Soms hebben we hier bijvoorbeeld nog bestaande software op de plank liggen die we goed kunnen gebruiken. In zo'n geval brengen we geen extra kosten in rekening."

Wat geeft de doorslag om met EPI samen te werken?

"Financieel gezien lijkt het voordeliger om procesonderdelen, zoals hardware, software en de paneelbouw, uit te besteden aan individuele partijen. Toch kiezen we daar heel bewust niet voor. EPI kent de markt, beschikt over de benodigde ervaring met voorgeschreven componenten en draagt zorg voor een vlekkeloos verloop van hun trajecten. Dát geeft voor ons de doorslag."

Partner besturingstechniek
Specialist machinebesturing

"Je ziet steeds vaker dat opdrachtgevers de productreis uit elkaar trekken en onderdelen van de chain bij verschillende leveranciers onderbrengen. MHD Magnets doet juist het tegenovergestelde. Ze kiezen voor de voordelen van een leverancier die het totaalpakket biedt: korte lijnen, efficiënte samenwerking én het vermogen om mee te denken. Want pas als je het geheel overziet, kun je écht toegevoegde waarde leveren."

Hoe ziet de toekomst van jullie samenwerking met EPI eruit?

"EPI blijft de automatische besturing, de panelen en de software voor onze filterinstallaties bouwen, ook in de toekomst. Daarnaast werken we momenteel achter de schermen aan een sensor om bacteriële groei in vloeistoffen te kunnen monitoren. Bij dit nieuwe proces hebben we EPI van begin af aan nauw betrokken; we kunnen hun kennis en techniek namelijk goed gebruiken tijdens de ontwikkeling van dit nieuwe product. EPI is voor ons de ideale sparringpartner."

MHD Magnets en EPI
Prachtig om bij te mogen dragen aan technische innovaties
Ivo van den Bemd, EPI - Industrial Automation
Ivo van den Bemd

"Het is prachtig om bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van nieuwe machines. MHD Magnets weet wat een machine moet kunnen, wij hebben de knowhow en kunde in huis om dat te realiseren. Ook staan we klaar als modificatie of revisie gewenst is en we ondersteunen ze graag in het aanboren van nieuwe markten. MHD Magnets wil verder en daar gaan wij graag in mee."

Enthousiast door dit verhaal? Neem dan gerust contact met ons op.

We gaan graag met u in gesprek om te ontdekken wat we voor u kunnen betekenen.

Afspraak maken